Tunesisk Hækling
 
Tunesisk Hækling eller at "Hakke" er en meget gammel teknik som rigtig mange har fået øjnene op for. Teknikken er en mellemting mellem strik og hækling og består af 2 rækker, en opmaskningsrække og en afmaskningsrække.
Derudover findes der et utal at masketyper, fra den helt simple maske til mange udgaver af ret og vrangmasker og dermed også et utal af mønstre.
Tunesisk hækling er ikke så fast som almindelig hækling og heller ikke så løst som strik.
Til Tunesisk Hækling eller Hakning skal der bruges en hakkenål, som er en lang hæklenål. Disse fåes i rigtig mange udgaver, jeg foretrækker at bruge en hæklenål hvor jeg kan påsætte en wire, så kan jeg nemlig selv bestemme længden alt efter om jeg laver puder eller store tæpper.
Tunesisk Hækling egner sig rigtig godt til boligtekstiler, men er også ganske velegnet til alt muligt andet som bluser, sjaler, trøjer, vanter, huer m.m.

Spørgsmål & Svar

Her vil du kunne finde svar på nogle af de spørgsmål jeg selv havde da jeg skulle starte op med Tunesisk Hækling og skulle der være noget du ikke finder, så send mig en mail eller skriv på bloggen.

Tunesisk Hækling

Instruktions videoer
 
 
Her på siden finder du alle de grundlæggende masker til Tunesisk Hækling i en let tilgængelig video som guider dig igennem masketypen.
 
 
 
Garnkrydderi | 6580 Vamdrup - DK | garnkrydderi@garnkrydderi.dk